Криза ли?

Уж светът е в криза и фирмите, се борят за всяка поръчка и клиент. Само,че днес се замислих, дали наистина това е така.

Търсим машина. В България няма производител и след проучване, пращаме запитване за оферта на пет фирми. Месец след това , три още не са отговорили.

Едната след кратък уточняващ имейл изпрати офертата с подробни данни, срокове и опции.

Поведението на последната е най-странно. Известно име е и е мощна структура с филиали навсякъде. В България поне десет човека, работят само за нея. През три дена ни изпращат официални писма,изискващи информация, която вече сме подали. Днес получихме въпросник от пет страници. Повечето от данните, които искат нямат нищо общо с офертата.

Да кажем, че управителят на фирмата ни се съгласи да им изпрати зъбният си статус 🙂 . Аз обаче се замислих, че ако успея да попълня всички данни, времето ще е повече от това да конструирам и изработя машината в къщи 😦 .

Очевидно не само в България има фирми, които държат на щат хора, които си клатят краката и уплътняват работното  си време с сърфиране в нета 🙂 .

Advertisements
Публикувано на празни мисли и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Криза ли?

 1. Svetla каза:

  „Не питай какво държавата прави за теб, а кажи какво ти правиш за нея!“ – това ни се изплъзва на нас, не го разбираме, след толкова време на лежкундрене, крадене и мрънкане. Още 40 години ще обикаляме с Моисей, докато… казваш и ония капиталисти са такива? Май на всеки до главата трябва да има един да го контролира.

 2. emo каза:

  Когато има желание винаги се намира начин, иначе получаваш само оправдание. Имам един приятел, който произвежда стоки за строителството. Пита тук-там, но никой не предложи машина каквато му е необходима, за това той я конструира и изгради сам. И тя работи. А посочения от теб пример е практика на много места.

 3. Кръстю каза:

  Владо, има един стар, изтъркан, но много точен лаф:
  Който иска да направи нещо, търси начин, който не иска, търси причини

Коментари са забранени.