9 септември

Днес до обяд не се бях сетил, че днес е 9 септември. След това минах набързо през нета и писаниците ме подсетиха. За разлика от друга година, бяха по малко, но все едни и същи предъвквани неща.

Едните си живеят още в някакво измислено минало, където всичко е розово. Оплакват се от настоящето, а не правят нищо, за да го променят.

Другите двадесет години, след началото на промените, всеки ден си намират извинение и виновник, че също не правят нищо.

Най-много хора, просто се борят за оцеляване, но също не правят нищо, за да променят нещата. Те също си имат дежурни виновници и причини.

В една къща, в която никой не пипва нищо, а всички искат да ядат, ядене няма. Рано или късно в нея не остават дори и мишките.

Advertisements
Публикувано на празни мисли и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to 9 септември

  1. Най-сетне нещо разумно по въпроса 🙂

  2. batpep каза:

    хаха – кратко и ясно, детсевика 🙂

  3. emil Simeonov каза:

    Най – пагобното за тези години е и ще си остане отделянето на народа от църковните устои, разбиване на съборността с което е и създаден комунизма. За изкревени идеали и утопии. Жалко е това 50 години е мачкана църквата и морала на хората, а ние искаме за 15-20 години да се оправим. Еми това е най-болния проблем неска – къде ни е вярата, къде ни е морала, къде ни е любовта към ближния. Дано Господ чуе молитвата на монасите защото мога да кажа че има надежда.

Коментари са забранени.